10 Tips om echt te profiteren van Word 2013

Microsoft Word is zonder twijfel de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. Na bijna 20 jaar geheerst te hebben, is Word (naast Excel) de hart van het Microsoft Office Pakket. Meeste van de basis functies en kenmerken van MS Word zijn al bekend voor meeste van onze lezers. Echter, bevat de 2013-versie een reeks aan nieuwet tools en kenmerken die Word tot een veel beter geïntegreerde en visueel georiënteerde gereedschap maken. Wij geloven dat sommige van de nieuwigheden onopgemerkt zijn gebleven bij veel gebruikers. Wij presenteren aan jou 10 van de meest bruikbare nieuwigheden, die jou zullen helpen met het onderzoeken van de volle potentie van de laatste versie van Microsoft Word.

Tip #1. Volledigeintegratie met OneDrive

Office 2013 is compleet geintegreerd in cloud. Mappen kunnen nu direct opgeslagen worden naar OneDrive om toegang van waar dan ook en van welk toestel dan ook te verkrijgen, inclusief telefoons en tablets. Gebruikers kunnen nu tegelijkertijd documenten bewerken. Alle traditionele Word tekst tools en de nieuwe functies worden aangeleverd, zoals de mogelijkheid om bepaalde paragrafen, zinnen of hoofdstukken te blokken, om het bewerken van andere gebruikers te vermijdenterwijl de rest van het document wel nog bewerkt kan worden.

Tip #2. Gebruik je Flickr en Facebook fotos

Word 2013 biedt de mogelijkheid om jou Facebook en Flickr accounts te verbinden met jou tekst processor: door middel van de Online fotos opties die inbegrepen is onder de Invoegen tab. 
Het direct importeren en bewerken van de fotos vanuit deze platforms is makkelijker dan ooit.
1

Tip #3. Ontdoe niet van jou oude Office versie

Office 2007 en 2010 gebruikers hebben de optie om hun favoriete installaties te behouden terwijl op het zelfde moment een vol operationele kopie van 2013 Word te behouden. Degenen die bereid zijn om vrijblijvend gebruik te maken van de functies van de oudere versies van, niet alleen Word, maar ook alle andere Office-programma’s, met uitzondering van Outlook, kunnen dat doen zonder enig probleem.

Tip #4. Voeg videos toe aan jou Word document

Word 2013 maakt het mogelijk om niet alleen foto’s aan jou word-documenten, maar ook video’s toe te voegen. Uit verschillende bronnen en platforms, zoals Youtube of Vimeo. Gewoon door te klikken op de Online Video knop, onder het tabblad Invoegen. Om video’s toe te voegen aan jou bestanden, moet je er wel voor zorgen dat de Compatibiliteit modus, waarmee het bewerken van bestanden die zijn gemaakt met verschillende versies van Office, uit staat. Aangezien deze functie niet met andere soorten bestanden werkt dan die gemaakt zijn met de versie van 2013.
2

Tip #5. Audio ingeschakelde mini vertaler

Een nieuwe functie in de versie van 2013 bevat een Vertaler die niet alleen de grammatica en spelling controleert, maar ook assistentie biedt bij de uitpraak. Woorden en zinnen kunnen luid opgelezen worden, door op de Play knop te klikken onder de Review tab. 

Tip #6. Pas je woordenboek aan

Een aangepaste knop is toegevoegd onder het tabblad Bestand voor alle woordenlijsten die in Word zijn opgenomen. Extra woordenboeken kunnen gewoon toegevoegd worden door te klikken op de knop Toevoegen in het vak Aangepaste woordenlijsten dialoog (voor woordenboeken met een extensie .dic). Echter, enkele woorden kunnen ook worden toegevoegd aan de algemene woordenlijst alleen door deze te typen, en, na de rechtermuisknop te klikken, door Toevoegen aan de woordenboek optie te klikken dictionary option. 3

Tip #7. Bewerk je PDF’s

Word 2013 bevat eindelijk de bewerken optie voor PDF-geformatteerde bestanden, hoewel sommige functies zouden kunnen verdwijnen zoals de lay-out. Gebruikers moeten enkel PDF-bestanden converteren naar Word-bestanden, gewoon door ze te selecteren, en zij zullen automatisch worden geopend door Word. Het kan bestanden opslaan van documenten zowel als PDF evenals DOCX.

Tip #8. Bescherm je ogen met de Lees Modus

Een geweldig hulpmiddel voor snel afgeleide lezers. Deze nieuwe functie onder het tabblad Weergave bevat verschillende kleuren modus om het lezen gemakkelijker te maken voor de ogen, naast de full-screen weergave. Inzoomen, markeren, of het toevoegen van opmerkingen zijn enkele van de functies die gepaard gaan met deze Lees Modus. 4

Tip #9. Bewerk kopieën van jou documenten

Bespaar tijd door kopieën te openen, en niet de oorspronkelijke bestanden met jou documenten. Word 2013 laat je toe om de kopies van je documenten te bewerken door ze onafhankelijk op te slaan van de originelen. Je hoeft niet handmatig naar haar locatie te zoeken om een kopie te maken.

Tip #10. Uitgebreide tools voor tablets

Gebruik je vingers om je afbeeldingen uit te breiden, verplaatsen of insluiten van video’s, dankzij de geoptimaliseerde modus van de touch-scherm modus die speciaal ontworpen is voor tablets en mobiele apparaten, die zelfs in staat is om documenten met inkt te vullen wanneer je een pen gebruikt. Het is de perfecte integratie met Windows RT voor mobiele apparaten.

Endnotes

Als je meer wilt weten over deze nieuwigheden in Word 2013, check dan deze links.: https://support.office.com/en-us/article/Whats-new-in-Word-2013-3a9a927f-73ad-4ac5-910b-dfb12052d063 http://www.marquette.edu/its/help/office2013/word-2013.shtml https://support.office.com/en-us/article/Whats-new-in-Word-2013-3a9a927f-73ad-4ac5-910b-dfb12052d063 http://office.about.com/od/WebApps/ss/Gallery-Of-Features-In-Microsoft-Word-2013_3.htm#step-heading

This post is also available in: Engels, Frans, Duits, Spaans

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

©2018 TresBizz BV - Netherlands

Log in with your credentials

Forgot your details?